REPOBLEM. L’ANY QUE VAM TORNAR AL POBLE

PRESENTACIÓ /TAULA RODONA

Taula Rodona sobre el despoblament del món rural, amb l’autor, el president de l’associació de micropobles Mario Urrea i Eduard Trepat i Gemma Estany, coordinadors tècnics de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i algun osonenc vinculat al tema.

La Covid 19 ha despertat l’interès per anar a viure a poble. Una oportunitat per frenar el despoblament i reequilibrar el territori. Per tal d’aprofitar aquest interès pel món rural, a les xarxes nasqué Repblem, una iniciativa per connectar persones que busquen poble amb pobles que busquen persones, que en pocs mesos ha assolit milers de seguidors. Però , qui són aquestes persones i com són aquests pobles? I quin és l’abast del despoblament a Catalunya? REPOBLEM. L’ANY QUE VAM TORNAR AL POBLE ÉS UN RECORREGUT PER CONÈIXER REPOBLADORS. DES DELS MÉS RECENTS, QUE S’HI HAN ESTABLERT DURANT LA PANDÈMIA, FINS ALS QUE JA FA ANYS QUE HI ARRELEN I CREEN ELS SEUS PROJECTTES DE VIDA. Però, per entredre cap on van aquests repobladors, cal fer, també una mirada cap a aquest món rural que s’ha anat despoblant. De la mà dels qui estan al capdavant dels ajuntaments i de les persones que viuen en aquests micropobles, ens aproximarem a les seves visions, problemàtiques i reptes de futur.

978841356056

Autor: Ton Lloret Ortínez
Editorial: Cossetània Edicions
Dissabte 6 de novembre a las 12 h.
Espai Fòrum