La Fira del Llibre de Muntanya  tanca l’edició d’enguany amb un bon regust gràcies a l’èxit de vendes

La Fira del Llibre de Muntanya baixa el teló a la seva 18 edició amb un éxit de visitants, expositors i conferències. Un total de 10.000 persones han visitat al Fira durant el cap de setmana, gaudint d’un total de 26 d’estands dedicats exclusivament a la cultura de muntanya. Tot i que el nombre de visitants ha sofert una petita deballada després de la xifra récord de l’any passat, l’aspecte comercial tant als expositors esportius, com el mercat d’ocasió i la Fira del Llibre s’ha tancat molt positivament.

IMG_4615

La Fira del Llibre – un dels eixos més important de la Fira de la Muntanya de Vic – ha aportar una vegada més una gran quantitat de conferències, taules rodones, presentacions de llibres, convidats d’excepció.

Un dels punts àlgids de la Fira del Llibre va ser el lliurament del premi editorial que atorga l’Assoació Cultural del Llibre i que enguany ha arribar a la seva cinquena edició.

El premi més important, el Javint Verdaguer va caure en mans de 3 nits de torb i 1 de Cap d’Any, crònica d’una tragèdia al Pirineu d’en Jordi Cruz. L’accèssit d’aquest mateix premi va ser per l’escalador Armand Ballard i el llibre Teràpia vertical: vivències d’un escalador singular.

També van ser guardonats Joan Escalé i Albert Valldepérez amb el premi Artur Osona per La gran travessa del Pirineu català per les crestes: De la Mediterrània a l’Aneto. El premi Juli Soler al millor mapa ha estat per Valls d’Àneu: Mon Valier, Mont-roig, Vall de Montgarri. El nou premi Cèsar August Torras es per El Balneari de Cardó: el passat d’un somni mentre que el premi Collsacabra es pel primer volum de Rutas con esquis Pirineo Catalán y Andorra: 69 recorridos, dels autors Manuel Broch, Pitu Costa, Carles Lluch.

Un dels convidats d’excepció d’aquesta edició ha estat el alpinista francés Yannik Grazianni qui – conduit per Ferran Latorre –  va omplir l’espai fòrum de gent gràcies a la seva inspiradora conferència sobre l’ascensió a l’Annapurna per la vessant sud. Humil i poc mediàtic, defensor del alpinisme lleuger i hereu del millor alpinisme francés de Maurize Herzog, Liolel Terray, Pierre Beghin o Jean Chistophe Lafaille. 

La taula rodona sobre la massificació a la muntanya o les fins a 12 presentacions editorials amb títols com “Els 14 vuitmils del Oscar Cadiach”, o “Línies de Somnis” d’Ester Sabadell o “ 3 Nits de Torb i 1 Cap d’Any” han arrodonit encara més el contigut cultural d’aquesta edició.

La Fira del Llibre de Muntanya tanca aquesta edició amb un bon regust gràcies al alpinistes Bru Busom i Marc Toralles, qui van presentar a l’espai fòrum la seva experiencia al Denali completant l’ exigent Slovak Direct una vía que amb la seva arriba a la desena repetició. Cinc díes d’activitat al més alt nivell, prenent alguns riscos amb temperatures mitjanes de -20 graus.

Autor:
Editorial: