Catalunya.50 Excursions per la història.

Amb aquest llibre podreu fer una excursió per la història de Catalunya, dividida en cinquanta etapes que us han de permetre aproximar-vos al nostre passat – els ibers, els romans, el feudalisme, l’ocupació àrab, la reconquesta, el domini de l’Esglèsia, la pesta negra, la guerra de Successió, la Corona de Castella, la Guerra Civil i el franquisme, etc.-i també al nostre present. Són visites a llocs emblemàtics-la cova del Toll, Sant Martí  de les Tombetes, la Mussara o Camprodon-on van transcórrer alguns dels fets mé importants del nostre país, comptant que no siguin massa llargs i que tinguin un interès preeminent. Hi ha des dels orígens fins fa quatre dies, i s’ha intentat que hi siguin presents indrets de tot el país.

Francesc Roma i Casanovas  ( 1963) Historiador i sociòleg, ha dedicat els darrers anys a la pràctica de l’anomenat excursionisme científic i a l’estudi de la realitat històrica d’aquest fet tan important a Catalunya. ha publicat diversos llibres i guies de muntanya sobre el Montseny, Montserrat i el Vallès.

“Chopo”, Javier García-Die Sánchez-Guardamino ( 1959) Fotògraf, ha escodrinyat amb la seva càmera la natura, el pas del temps, aspectes culturals i la petjada de l’home en el paisatge. Ha publicat amb Cossetània llibres com El paisatge favorit de Catalunya, Montseny :50 indrets amb encant i Catalunya: 50 indrets jueus de l’edat mitjana.

foto portada_Catalunya. 50 excursions per la història.

 

 

Autor: Francesc Roma i Chopo García-Die
Editorial: Cossetània Edicions
Diumenge dia 20 de juny a les 16:30 h.
Escenari central fira