Presentació de la 39ª Edició de la Fira de Muntanya

  • La Fira de la Muntanya, que arriba a la seva 39a edició, s’instal·larà al Recinte Firal El Sucre de Vic els dies 8, 9 i 10 de novembre
  • El regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Titi Roca, i el president de l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya, Miquel Ylla Boré, han presentat les novetats d’aquesta edició

La Fira de la Muntanya, que aquest any arriba a la seva 39ª edició, torna Vic el cap de setmana del 8, 9 i 10 de novembre, al Recinte Firal El Sucre, amb una àmplia oferta comercial i lúdica, pels amants de la natura, l’esport i el lleure. El regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Titi Roca, i el president de l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya, Miquel Ylla Boré, han presentat avui aquesta nova edició, al pavelló de l’Ausoneta, on també s’ha fet una petita demostració d’escalada, a càrrec de Carles Redorta, impulsor del campionat Open Bloc d’escalada que acull la Fira. 

Una de les novetats d’aquest any és que es podran comprar entrades anticipades a través de la web www.vicfires-cat. Titi Roca ha explicat que “degut a l’èxit rotund de públic de l’any passat, hem cregut que era oportú facilitar l’accés a la Fira a través de la venda anticipada online, i també hem pres altres mesures, en aquest sentit, com posar dues taquilles, i no només una, per evitar que es formin cues llargues, augmentar el personal que atén el Mercat d’Ocasió, i el divendres obrirem a dos quarts de quatre, una hora i mitja abans  del que s’havia fet en els darrers anys”.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que diumenge, de les 17 a les 20h, es farà una competició de velocitat d’escalada a la xemeneia d’El Sucre i que a l’Espai Collsacabra, situat a l’interior del pavelló firal, s’hi faran, a més de sessions de contacontes i presentacions de llibres, xerrades formatives sobre material i equips de muntanya.

L’àrea expositiva destinada a l’esquí i l’esport s’amplia amb 9 estands més, de manera que hi haurà un total de 65 estands, 26 dels quals formen part de la Fira del Llibre de Muntanya, que també aporta continguts culturals, a partir de conferències, taules rodones i presentacions de llibres. D’aquests continguts, Miquel Ylla Boré ha destacat una conferència del reconegut alpinista francès Yannick Grazianni, amb la col·laboració de Ferran Latorre, una taula rodona sobre La massificació a la muntanya, una xerrada sobre L’avantguarda en l’alpinisme català, a càrrec dels alpinistes Marc Toralles i Bru Busom, el lliurament del 5è Premi Editorial del Llibre de Muntanya i la presentació de 12 novetats editorials. 

La Fira de la Muntanya també acollirà el campionat Open Bloc d’escalada, que consta de diferents categories. Les finals es faran dissabte a la tarda. El concurs, que té molta participació i aporta espectacularitat a la fira, està pensat per a diferents nivells i per a totes les edats. El preu per accedir a aquesta activitat és de 12 €, amb inscripció prèvia, i 14€ al recinte

A l’exterior del pavelló comercial s’hi situarà la Zona Campers, on hi haurà 6 expositors d’empreses dedicades a aquest tipus de vehicle i complements relacionats amb aquest sector. També a l’exterior, es podran dur a terme 4 activitats adreçades a públic familiar: un circuït de BTT, un circuït de Bici Trial, un circuït de patinets de muntanya i una exhibició d’Slackline amb la participació d’esportistes internacionals d’aquesta modalitat.

A l’Espai Vit, ubicat al costat del pavelló, dissabte a la tarda es farà la presentació de la Cursa OncoEsquimo 2020 i la projecció de l’audiovisual Xile, esquí de muntanya a l’hivern austral. Diumenge a la tarda hi haurà l’exhibició de l’Splitboard Film Festival, una mostra de curtmetratges d’aquesta modalitat d’esquí. 

D’altra banda, el diumenge 10 de novembre, al Sucre s’hi concentrarà la sortida i l’arribada dels participants a la 39ª Caminada Matagalls-Vic, organitzada per la Unió Excursionista. Els participants a la caminada tindran entrada lliure al pavelló comercial. També diumenge, la Pedalada Familiar Osoning, organitzada per l’Escola de Ciclisme Josep Jufré i l’ETB-Vic, sortirà del Sucre a les 11 del matí. Les inscripcions estan obertes a la web www.vicfires.cat. El preu per participar és de 10€ per nen, o 15€ per nen i acompanyant, o 20€ per família sencera. Això també inclou entrepans de botifarra o llonganissa, avituallament a mig recorregut i l’entrada a la fira.

La Fira de la Muntanya Vic 2019 està organitzada per l’Ajuntament de Vic i l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal d’Osona, la Diputació de Barcelona, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la Unió Excursionista de Vic i l’empresa Fixe Climbing.

Autor:
Editorial: