CONFERÈNCIA-TAMARA LUNGER-“JO TAN FRÀGIL I FORT COM EL GEL”

PRESENTACIÓ : FERRAN LATORRE

Natural de la ciutat italiana de Bolzano , propera a la frontera amb Àustria, és filla de l’esquiador Hansjörg Lunger.Va començar a practicar esquí de muntanya el 2002, sent la seva  primera competició una cursa vertical a San Martino di Castrozza.

El 23 de maig de 2010, Lunger es va convertir en l’escaladora més jove( amb 23 anys, 11 mesos i 17 dies ) en haver arribat al cim principal del Lhotse. Al febrer del 2015, Tamara va intentar escalar el Manaslu juntament amb el seu compatriota Simone Moro, però van haver d’abandonar l’escalada a causa de les fortes nevades. Durant la temporada d’hivern 2015-2016, en el seu intent amb Simone Moro, Alex Txikon i Ali Sadpara per al primer ascens hivernal al Nanga Parbat, es va rendir a només 70 metres de trepitjar el cim.

Al desembre de 2020, novament al costat de Moro, va viatjar al Pakistan per tractar l’ascens hivernal del K2, compartint estada amb Camp Base amb l’expedició nepalesa que aconseguiria el 16 de gener de 2021 trepitjar per primera vegada el cim en aquest període. El mateix dia que aconseguia la gesta, Lunger , Moro i Gavan, juntament amb un equip mèdic, , van tractar de fer una missió de rescat per salvar  l’alpinista espanyol Sergi Mingote, que baixava al campament base i que moriria a conseqüència d’una caiguda.

https://www.youtube.com/watch?v=XSx_xJT1wKA

ed4b2a27d2e74e6cf3b8d8a73a857523

 

 

Autor: Tamara Lunger Presentació: Ferran Latorre
Editorial:
Diumenge 6 de novembre a les 19h
Espai FÒRUM