Els alpinistes Yannick Graziani, Marc Toralles i Bru Bosom entre els primers noms confirmats per a la Fira del Llibre de Muntanya de Vic

La fira del Llibre de Muntanya de Vic comptarà de nou amb ponents d’excepció, entre els primers confirmats destaquen el piolet d’or Yannick Graziani i els alpinistes de renom catalans Marc Toralles i Bru Busom.

Yannick Graziani és un alpinista i guia de muntanya nascut el 1973 que va ser guardonat amb una menció especial al Piolet d’Or al 2014 per l’ascensió de la cara sud de l’Annapurna (8.091) A l’octubre de 2013 al costat de Stéphane Benoist.

Marc Toralles i Bru Busom són dos alpinistes a la recerca de línies de gran dificultat. Rutes històriques amb un component mític que pocs són capaços de repetir. Van ser notícia la tardor passada quan, amb Roger Cararach, van escalar el Corredor dels Japonessos a les Grans Jorasses en el dia. Ara tornen a ser-ho per un altre assoliment d’alt nivell: Han completat la desena ascensió de la ruta coneguda com Eslovac Direct a Denali.

Es tracta d’una de les línies més exigents de la muntanya més alta d’Amèrica. Completar la cara sud a través de 2.700 metres de desnivell, amb un itinerari graduat en Alaska VI (el màxim a la zona) i amanit amb trams de fins a WI6 + i M8. Van aconseguir el cim a les set de la tarda de la quarta jornada d’ascensió.

Autor:
Editorial: