Xerrada a càrrec de Francesc Roma i Casanovas.

 

índice

Ens parlarà sobre les 3 primeres expedicions a l’Everest que van fer George Leigh Mallony i Adrew Irvine els anys   1921,1922 i 1924 .

A CONTINUACIÓ DE LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE : ESCALADA A L’EVEREST. ESCRITS COMPLETS DE GEORGE LEIGH MALLORY.

Francesc Roma i Casanovas ( Sant Martí de Centelles , 1963 ) va estudiar història contemporània i sociologia. A principis dels anys noranta va començar a investigar la història de l’excursionisme a Catalunya i després va seguir amb l’estudi de la muntanya des del punt de vista de la nova geografia cultural. En el transcurs d’aquesta recerca va doctorar-se en geografia, primer a la Universitat Autònoma de Barcelona i després a l’École des Hautes Études en Scienses So-ciales de París. De les seves darreres publicacions cal destacar Llegendes de la natura ( 2002), El paradís indicible. La representació de Montserrat a l’edat moderna ( 2002), Del Paradís a la Nació. La muntanya a Catalunya.Segles XV-XX(2004), i El Montseny. 50 itineraris a peu ( 2004).

GEORGE LEIGH MALLONY.

Va ser un alpinista anglès que va participar en les tres primeres expedicions que es proposaren escalar l’Everest (1921,1922 i 1924 ).

Va desaparèixer el juny de 1924 amb el seu company Andrew Irvine tractant d’arribar a l’Everest, després d’haver estat vistos a només a 270 m per sota el cim, i el seu cos no va ser trobat fins al 1999 ( el cos d’Andrew Irvine segueix desaparegut )

 

 

Autor: Francesc Roma
Editorial:
Diumenge 20 de juny a les 13:30 h
Escenari central fira