Taula rodona “Massificació a la Muntanya”

_cerenelanetopara29891293_99ec4918
Cada cop surt més gent a la muntanya, especialment els caps de setmana, ponts i vacances, la majoria és concentra a pocs indrets ( els més coneguts ) i això provoca grans aglomeracions.Van mal equipats, amb preparació fisica molts cops nul.la i mal informats. Tot això  comporta un augment dels rescats de muntanya. De forma paral.lela a aquesta massificació estem tenint un fenomen molt decebedor i és que durant els darrers anys el nombre de botigues de material de muntanya i llibreries especialitzades han tancat o estàn en procés. Sols a Barcelona i en els darrers quatre anys han tancat moltísimes botigues i llibreries.Pel que fa a les llibreries especialitzades, ara mateix a Catalunya sols hi ha dos  o tres llibreries realment especialitzades en muntanya i gestionades per experts en el sector.
Propostes de la taula rodona:
-Esforç dels clubs i federacions per conscienciar i formar a la gent que surt a la muntanya.
-Esforç de les autoritats competents, locals autonòmiques i nacionals per fer el mateix.
-Discutir si les restriccions d’accés o les sancions son una bona solució.
-Facilitar que els clubs i entitats facin activitats formatives.
etc…

 

Autor:
Editorial:
Diumenge 10 de novembre / 12 h.
Espai FORUM / Recinte firal El Sucre de Vic