L’HOTEL DE L’UNIVERS

LHotel-de-lUnivers-510x754

La història de L’Hotel de l’Univers se situa sobretot als anys vuitanta del segle XIX. Fou llavors quan socis de clubs muntanyencs catalans van assolir, per primer cop, cims de més de tres mil metres al Pirineu. L’excursionisme de casa nostra feia un pas endavant per aventurar-se a l’alta muntanya. A la vegada s’estrenyien relacions amb els pirineistes de la banda nord de la serralada i amb muntanyencs d’arreu del món. Més enllà de l’esport i els reptes personals, aquesta fal.lera per la muntanya anava lligada també amb la cultura, la llengua, el folklore, la reivindicació nacional i les ciències naturals. I dins de les ciències naturals hi era també la paleontologia. L’Hotel de l’Univers explica, doncs, un polsim d’aquesta història. I ho fa a través dels personatges totalment ficticis que hi interaccionen. És, comptat i debatut, un petit homenatge a l’excursionisme català d’aquell moment.


 

Autor: Bernat Gasull
Editorial: Voliana
Dissabte 9 de novembre / 10:40 h.
Espai FORUM / Recinte firal El Sucre de Vic