A PULMÓN, seis ochomiles sin oxígeno en 367 días.

L’alpinista Sergi Mingote presentarà a la Fira A Pulmón, seis ochomiles sin oxígeno en 367 días ( Edicions Desnivell ), el llibre en què narra la seva experiencia durant el repte esportiu i solidari 3x2x800 Solidary Project, que el va portar a coronar el cim de 6 dels 14 grans colossos del món en tal sols un any i dos dies, i va entrar en el rècord Guiness de l’alpinisme.

Mingote va començar la seva gesta el juliol del 2018 amb un primer ascens al Broad Peak ( 8.047 m) i al K2 ( 8.611 m) , al qual van seguir el Manaslu ( 8.152 m ), el Lhotse ( 8.516 m ), el Nanga Parbat ( 8.152 m ) i el Gasherbrum II ( 8.035 m); tots ells sense l’ajuda d’oxigen artificial. El seu objectiu era  fer-ho en un any, tot i que finalment , i després de diversos contratemps, ho va fer en 367 dies, rebaixant la marca que Mondinelli va situar en els 3 anys i 64 dies.

En les 144 pàgines d’A pulmón, els lectors podran traslladar-se de la mà de Mingote fins al cim mateix d’aquests gegants, en un volum en què l’esportista parla des dels detalls més humans d’aquesta gran gesta fins al seu afany per donar, a través d’aquest projecte, suport i visibilitat a diferents causes socials, i en què comparteix la seva particular visió de la felicitat per sobre dels 8.000 metres.

foto portada llibre


 

Autor: Sergi Mingote
Editorial: Desnivel
Diumenge 22 de novembre
Espai FÒRUM/Recinte Firal el Sucre de Vic.