ESCAPADES PER LES TERRES DE LLEIDA


Tremp-768x432

Hi ha llocs al món que estan envoltats d’una aurèola de misteri i encís, que actuen com a poderosos imants. Aquest és el cas de les terres lleidatanes, conegudes també amb el nom de Ponent, pel fet d’estar situades en aquest indret geogràfic del territori català.A la terra baixa ponentina hi trobem les comarques de les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià, el Pla d’Urgell i l’Urgell, que tenen segell d’identitat pròpia. Aporten al visitant tot un seguit de símbols, monuments, castells, monestirs, oficis artesans, paratges, gastronomia o pobles que esdevenen símbols d’admiració per a tothom per llur bellesa. Trobem pobles que mereixerien ser declarats d’interès turístic, com el Vilosell i la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues. També el castell de Montsonís o el Parc Astronòmic del Montsec, a la Noguera; la fortificació més impressionant de tota la Segarra és Montfalcó Murallat; així mateix cal passejar per l’entorn de estany d’Ivars i Vila-sana al Pla d’Urgell, el llac interior més gran de Catalunya; la Seu Vella a Lleida, el símbol més emblemàtic del Segrià, o el cenobi femení de Vallbona de les Monges a l’Urgell. El viatger trobarà en aquesta terra tot el que el seu esperit busca.

 

Autor: Patronat de Turisme de les Terres de Lleida
Editorial: Guia
Dissabte 9 de novembre / 11:20 h.
Espai FORUM / Recinte firal El Sucre de Vic