Escalada a l’Everest. Escrits complets de George Leigh Mallory.

PRESENTACIÓ LLIBRE + CONFERÈNCIA

 George Leigh Mallory és un dels alpinistes anglesos més mítics, conegut sobretot per la seva expedició del 1924 a l’Everest que li va costar la vida i pel gran enigma que segurament no podrem resoldre mai: ell i el seu company Irvine podrien haver estat els primers homes en ascendir al cim més alt de la Terra, molt abans  que ho fes Sir Edmund Hillary el 1953.Així mateix, la troballa del seu cos, 75 anys després, a 8.157 m d’altitud,completava a fascinació per aquest gran escalador, pioner dels temps moderns i figura indiscutible de la Gran Era de les Exploracions. Amb aquest recull inèdit dels seus influents textos, descobrim un nou vessant poc conegut de Mallory. Són escrits que fins fa poc es trobaven en arxius diversos, i que inclouen les últimes notes que va escriure pocs dies abans de la seva mort. Estan redactats amb una frescor inusual, i s’originen en les cartes diàries que escrivia a la seva esposa Ruth des de les muntanyes europees i des de l’Everest. Coneixerem el Mallory més íntim, intel.lectual i reflexiu en un llibre que combina pensament i acció. 

foto portada_Escalada a l'everst Geroge Mallory

Autor: George Leigh Mallory
Editorial: Cossetània Edicions
Diumenge 20 de juny a les 13:30
Escenari central fira