Conferència de Bru Bosom i Marc Toralles.

Bru_Busom-Marc_Toralles-Slovak_Direct-Denali_EDIIMA20190611_0137_20

Marc Toralles i Bru Busom són dos alpinistes a la recerca de línies de la major dificultat. Rutes històriques amb un component mític que pocs són capaços de repetir. Van ser notícia la tardor passada quan, amb Roger Cararach, van escalar el Corredor dels Japonesos a les Grans Jorasses en el dia. I ara tornen a ser-ho per un altre assoliment d’aquest nivell si no més: han completat la desena ascensió de la ruta coneguda com Eslovac directe al Denali.

Es tracta d’una de les línies més exigents de la muntanya més alta d’Amèrica. Pujar la seva cara sud a través de 2.700 metres de desnivell, que supera amb un itinerari resumit en un grau Alaska VI (el màxim a la zona) i amanit amb trams de fins a WI6 + i M8. Van aconseguir el cim a les 19 hores de la tarda de la quarta jornada.

 

 

Autor: Bru Bosom i Marc Toralles ( Alpinistes Catalans )
Editorial:
Diumenge 10 de novembre/ 19 h
Espai FORUM/Recinte firal El Sucre de Vic