La Fira del Llibre de Muntanya celebrarà la seva 18a edició els dies 8, 9 i 10 de novembre al recinte firal El Sucre de Vic

La Fira del Llibre de Muntanya arriba enguany a la majoria d’edat sota l’organització de l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya.

VIC – 26/7/2019 – La Fira del Llibre de muntanya va néixer  l’any 2002 amb el nom de Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra especialitzada en temes de muntanya i lleure a la natura, implicant el món cultural català seguint la tradició de l’excursionisme molt vinculat des de sempre a la preservació de la cultura del país.

La Fira del Llibre de Muntanya és un dels eixos més important de la Fira de la Muntanya de Vic donat que des de fa anys aquestes dues fires històriques cooperen per fer créixer la cultura de muntanya. La Fira del Llibre aporta continguts culturals de gran qualitat a partir de conferències, taules rodones, presentacions de llibres, convidats d’excepció i l’entrega del premi Editorial que enguany arriba a la seva cinquena edició.

El Premi Editorial de la Fira guardona tant obres, com autors i editorials:

El màxim reconeixement porta el nom del poeta Jacint Verdaguer i es lliura al millor llibre publicat que versi sobre la cultura, patrimoni, tradicions i narrativa de muntanya en llengua catalana. Aquest guardó que ha estat  atorgat obres de renom com “Alpinisme sense ficció” del reconegut alpinista Català Jordi Pons o “Els 14 vuit mils d’Òscar Cadiach i Puig” de Francesc Joan i Matas.

A més a més el premi editorial lliura també:

  • El Premi Artur Osona, a la millor guia de muntanya, manual u obra de caràcter tècnic, geogràfic o conservacionista, en llengua catalana.
  • El Premi Juli Soler al millor mapa excursionista.
  • Premi Collsacabra al millor llibre de muntanya en llengua no catalana.


Enguany més d’un centenar d’obres, seleccionades pel jurat de l’ Associació Cultural del Llibre de Muntanya, optarán als premis Artur Osona, Juli Soler i Collsacabra.

PROPOSTA DIN_19v1

Autor:
Editorial: