Maleïda / Direcció d’Albert Naudín / Fundació Verdaguer / Docu_Tràiler

8 Pujada Aneto 2 (002)    NJAINF_S001_S001_T103.MOV.03_48_58_05.Imagen fija001 (003)

 

Amb motiu de la Fira del Llibre de Muntanya, que el 2017 va premiar el llibre Maleïda, presentem un tràiler de la pel·lícula documental amb imatges fins ara inèdites.

Maleïda 1882 és un projecte documental basat en el llibre sobre l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, Maleïda, escrit per en Bernat Gasull i Roig, i editat per Verdaguer Edicions.

L’estiu de 1882 i el següent, Jacint Verdaguer va resseguir el Pirineu, a peu i de cap a cap. Estava començant a escriure el que seria un dels seus millors poemes: Canigó. Verdaguer, durant les seves estades al Pirineu, va recollir vivències, llegendes, tradicions, mots, que es troben aplegades en llibretes de viatge que es conserven a la Biblioteca de Catalunya. Més de 130 anys després, s’han exhumat aquests documents tot resseguint fil per randa el seu itinerari, explorant fotografies i mapes, trescant cada pam de muntanya per rescatar de l’oblit una gran gesta de la nostra història pirinenca. La primera gran travessa d’alta muntanya fins al cim de l’Aneto protagonitzada per un català.

Sota el títol Maleïda 1882, la productora audiovisual FilmeXplora es planteja el 2016 portar a la gran pantalla aquest fascinant episodi històric, tot explicant el com i el què de l’aventura de Verdaguer. Entre el repartiment hi ha l’actor Lluís Soler com a  Verdaguer i el mateix Bernat Gasull com a narrador. El projecte segueix avui endavant a una passa d’assolir-se. Gràcies al treball voluntari i el suport, entre altres, de la Fundació Jacint Verdaguer s’arriba a la tardor del 2018 amb tota la part de rodatge finalitzada i la previsió d’estrenar-se l’estiu 2019.

Fundació Verdaguer / FilmeXplora

Dissabte 10 de novembre  / 13.45 h
Espai FÒRUM / Recinte firal El Sucre de Vic