Libros de Cima / Òscar Masó i Garcia

Maquetación 1

Libros de Cima repassa la història més recent de les muntanyes a partir l’estudi dels seus vestigis i els llibres de registre que es troben als cims. Al principi, aquelles primeres senyals del pas de l’home tenien forma de fites, símbols religiosos, construccions, objectes, banderes, targes de visita, etc … Posteriorment aparegueren els primers llibres de registre als cims, on es recollien les impressions dels muntanyencs junt a les seves signatures. Òscar Masó, el seu autor, aprofundeix en l’estudi d’aquests llibres repassant la seva evolució històrica al món. Comença per Europa i, especialment pels Pirineus, un dels primers llocs del món on es va encunyar la tradició dels llibres de cim. Després continua pels Alps i la resta d’Europa per fer un salt fins a Amèrica, Àsia, Àfrica, Oceania, i acabar a l’Àrtic  i a l’Antàrtida. En aquest recorregut es descobreixen les vicissituds d’aquests llibres fins a ocupar el seu privilegiat lloc a les alçàries, qui i com els van col·locar, interessants anècdotes, on es conserven, … fins a arribar als mitjans més moderns i virtuals per certificar una ascensió. Els llibres dels refugis de muntanya, els llibres de “piades” dels escaladors i els llibres personals dels guies professionals de muntanya també tenen cabuda en aquest estudi.

Òscar Masó i Garcia.
Editorial Desnivel.

Diumenge 11 de novembre / 17 h
Espai FÒRUM / Recinte firal El Sucre

Presentat per Llibreria Horitzons.