Bolets en ruta_Guies i Mapes / Marc Casabosch i Carlos Navarro

Ripollès_Bolets-en-ruta_9788480907613-350x612  Bolets_impremta_guia_2

Ripollès i Montseny són els dos primers títols de la col·lecció, els encarregats de donar el tret de sortida d’un nou i ambiciós projecte editorial. La radiografia completa del territori en clau de bolets, per endinsar-nos al medi natural amb coneixement i seguretat, per estendre les bones pràctiques i el respecte envers l’entorn. Per gaudir del territori, més que mai.

Véns amb nosaltres?

Aprendre a llegir el paisatge, a desxifrar tots els hàbitats, a identificar els bolets més freqüents dels nostres boscos. La guia inclou descripcions i notes de camp dels indrets més remarcables, fotografies, recomanacions i consells pràctics. Tenim cura d’allò que estimem, estimem només el que coneixem bé i coneixem tan sols allò que hem après a aprofitar. Aquest és el nostre convenciment i la vocació que ens impulsa. Humanitzar el batec de la natura per poder naturalitzar la humanitat. Les ganes de bolets, infinites, i l’olor penetrant de terra humida ens conviden a la descoberta més plàcida i balsàmica.

En paraules de Marc Casabosch, “Bolets en ruta representa l’essència i l’evolució natural dels èxits editorials que des de fa més d’una dècada són els protagonistes de la tardor a les llibreries. Llibres com El secret més ben guardat i La ruta del tresor han marcat un punt d’inflexió en una cultura, la micològica, tradicionalment poc donada a compartir coneixements de forma engrescadora i entenedora. Però el format s’havia esgotat, perquè no em permetia explorar nous camins per difondre una visió encara més innovadora del paisatge que ens envolta. Els títols publicats els darrers anys m’han permès comprendre que els mapes de bolets agraden, són útils, inèdits i seductors. I el que volem els comunicadors, justament, és aconseguir que el fil comunicatiu arribi a bon port. Per tant, calia fer un pas més en l’àmbit de la divulgació i crear l’eina que ens mancava, la definitiva. Coincidir amb el talent del Carlos Navarro, responsable de l’exquisidesa que transmeten els nous mapes, i la saviesa de la bona gent de l’Editorial Alpina, referents i pioners en l’elaboració de cartografia i publicacions de caràcter excursionista i de muntanya, ha donat el millor fruit. El treball a tres bandes, minuciós, sempre fidel al compromís compartit amb el territori, ha pres la forma desitjada. Un llibre amb mapa, un mapa amb llibre. Dos productes en un que sumen i es complementen. Tenim molta feina per fer i volem establir un diàleg proper amb lectors i aficionats, que ens facin saber quines altres zones els agradaria descobrir a fons i, així, cada any poder oferir nous títols que despertin l’interès. Bolets i secrets per compartir, passions desfermades.”

Marc Casabosch i Carlos Navarro.
Editorial Alpina.

Dissabte 10 de novembre / 18.30 h
Espai COLLSACABRA / Recinte firal El Sucre