Ester Sabadell / El Món màgic de les Muntanyes / Xerrada_Audiovisual

Hidden Peak 2008 (002)     P1020783 2 (002)

L’audiovisual de l’Ester Sabadell és una gran volta al món, al món dels paisatges i al dels sentiments.
Des del convenciment que, com va dir l’escriptor Rudyard Kipling: “Només hi ha dos tipus de persones: les que miren la vida des de la finestra i els que surten fora a viure-la”.
Ester ens convida a “sortir fora” per despertar i creure en les pròpies capacitats i confiar en els companys de camí. La xerrada és un viatge, un viatge pels llocs més salvatges de la Terra. Com el Karakorum, el lloc més abrupte del planeta, on l’Ester va intentar escalar la seva primera muntanya de més de 8000 metres, el Hidden Peak (8068m). Més tard, en aquest mateix massís, li va tocar el torn al Broad Peak (8047m). Pel camí van passar vuit anys, plens de projectes, expedicions, moments dolços i amargs. A l’Himàlaia ja va aconseguir escalar l’Ama Dablam (6856m), la muntanya més sagrada dels sherpes i, potser, una de les més belles del món. Darrera de cada aventura s’amaguen històries, cultures, persones, llegendes… S’entén que escalar una muntanya es converteix en alguna cosa més que un exercici merament esportiu. Exemples d’aventures com al desert del Sàhara, on els secrets queden amagats en el Gran Mar de Sorra, un gran espai en blanc que l’Ester, amb un equip de “Al Filo de lo Imposible”, va aconseguir atravessar caminant uns 800 km. També des del cim del Nanga Parbat (8125m), la muntanya de 8000 metres que més literatura ha generat al llarg de l’història de l’alpinisme. O des del continent Antàrtic, l’últim continent en ser explorat, on encara és possible trobar la terra anterior a l’home i on s’escolten les grans gestes dels exploradors polars com les de Shackleton.

I d’altres històries , … la que precisament dòna origen a tot aquest viatge. La història que inicia el savi  Horace Benedict de Saussure observant, amb una mirada diferent, una muntanya: la muntanya més alta dels Alps. Inventant així l’alpinisme tal com el coneixem avui dia. Pujar al Mont Blanc per l’aresta de Peuterey es converteix en el millor homenatge  a diferents alpinistes que trobaven en la muntanya una forma de viure. Tots aquests llocs, aventures, històries es poden veure a El Món Màgic de les Muntanyes on la motivació i la superació personal es converteixen en el fil conductor d’una vida on enfrontar-se a les pors i les adversitats ha estat clau per aixecar-se i continuar endavant. A través de la pròpia experiència de l’Ester i de personatges històrics ens endinsarem en un món d’aventures, tot un món “Al filo de lo imposible”.

Diumenge 11 de novembre /  18 h
Espai FÒRUM / Recinte firal El Sucre