Victòria en solitari / Peter Habeler

COBERTA HABELER - Alta (002)

Primera edició en Català del mític llibre de Peter Habeler sobre la primera ascensió a l’Everest sense oxígen, en companyia de Reinhold Messner.

Quan el 29 de maig de 1953, Sir Edmund Hillary i Tenzing Norgay van arribar al cim de l’Everest, aquesta gesta va ser considerada com la màxima asssolida per a l’alpinisme mundial, de tots els temps… però el 8 de maig de 1978, Peter Habeler i Reinhold Messner, dos companys de cordada i experimentats alpinistes van aconseguir una proesa de resistència i habilitat sense precedents en la història de la humanitat, en escalar l’Everest confiant plenament en els seus propis mitjans corporals, deixant bocabadats a la professió mèdica, en no portar cap tipus d’aparell d’oxígen. A Victòria en solitari, Peter Habeler, ens explica la dramàtica història que hi ha darrera aquesta remarcable conquesta. Formant part d’una expedició austríaca que tenia per objectiu ser la primera expedició  en ascendir a l’Everest, Habeler i Messner, convençuts que podrien desenvolupar la tècnica alpina d’ascensió als cims, ja a l’Himàlaia, van reduir al màxim el seu equipament i varen proposar-se demostrar que no n’hi havia prou de fer l’Everest : calia fer-lo sense oxígen. Per això la batalla individual per aconseguir fer cim va esdevenir una Victòria en solitari.

Peter Habeler.
Tushita Edicions.

Dissabte 10 de novembre / 13 h
Espai FÒRUM / Recinte firal El Sucre